Е-скутерите треба да бидат легализирани, вели Комитетот за транспорт.

Е-скутерите треба да бидат легализирани на патиштата, но возењето по тротоарите треба да биде забрането, соопшти Комитетот за транспорт на пратеници.

Во моментов, приватните е-скутери се забранети да се користат во Велика Британија каде било, освен на приватно земјиште.

Комитетот тврди дека возилата, кои обично патуваат од 9-15 милји на час, може да понудат зелена алтернатива на автомобилот.

Веќе се објавени официјални испитувања на изнајмени е-скутери на некои места во Англија.

Кога може легално да возам е-скутер?
Судењето за е-скутер ставено во мирување неколку дена по објавувањето
Возач на електричен скутер повреден при удар и бегство
Додека го поддржуваше воведувањето на е-скутери, Транспортниот комитет рече дека владата треба да користи испитувања за да ги следи броевите и видовите судири што се случуваат.

Опишувајќи го возењето е-скутери на тротоарите како „опасни и антисоцијални“, комитетот рече дека законот треба „да ја забрани нивната употреба на тротоарите“ и дека ќе бидат потребни „силни мерки за спроведување“.

Понатамошните препораки на комитетот вклучуваат дозволување на локалните власти да ја утврдат брзината на електронските скутери и охрабрување на корисниците да носат кациги.

Исто така, рече дека има „валидна еколошка загриженост“ во врска со процесите што се користат за полнење на батериите на е-скутер и го советуваше Одделот за транспорт да го следи влијанието врз животната средина.

Долината Тис, округот Милтон Кинс, Нортемптоншир и Вест Мидлендс се потпишаа на судење за употреба на изнајмени е-скутери.

Сепак, судењето во Ковентри беше паузирано по пет дена по загриженоста за безбедноста на пешаците и е-скутерите напуштени на улиците.

„Полн со тешкотии“
Претседавачот на Комитетот Хув Мериман изјави: „Е-скутерите имаат потенцијал да станат возбудлив и генијален начин за движење низ нашите улици и одејќи од место до место.

„Ако ова ги извлече луѓето од автомобилот, намалувајќи го метежот и вежбајќи на отворено, тогаш уште подобро“.

Но, тој додаде: „Треба да обезбедиме нивното доаѓање на нашите улици да не го отежнува животот на пешаците, а особено на лицата со посебни потреби“.

Раководителот на RAC политика за патишта, Николас Лајс рече дека е-скутерите можат да „трансформираат колку од нас се возат“, но додаде дека „патот до нивно безбедно воведување е полн со тешкотии“.

Тој повика на ефикасно регулирање и едукација на возачите за да се обезбеди „ограничен простор на патиштата“ безбедно да го споделуваат возачите, велосипедистите и возачите на е-скутери.

И Роџер Гефен од Велосипедизам Велика Британија рече дека треба да се намалат максималната брзина и тежина на е-скутерите пред легализацијата.

Портпарол на Одделот за транспорт рече: „Ние го поздравуваме резултатот од извештајот на комитетот денес и веруваме дека е-скутерите можат да понудат достапен, сигурен и одржлив начин за патување.

„Безбедноста секогаш ќе биде наш врвен приоритет и нашите тековни испитувања ни овозможуваат подобро да ги разбереме придобивките од е-скутерите и нивното влијание врз јавниот простор, помагајќи ни да ги дизајнираме идните регулативи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments