И Македонците возат стари коли

И Македонците возат стари коли

Автомобилите на Македонија се постари од кога било досега,а ова го покажува истражувањето според кое просечната старост на автомобилите била 19,3 години што е влошување во поглед на 2018 година кога просечната старост изнесувала 19,1 година. Трендот на зголемување на стартоста започна во 2007 година кога просечната старост изнесувала 15,4 години.

Во споредба со 2007 година на улиците во македонија се возат за 3,4 години постари автомобили.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments