Последните надежи за Windows 10 на паметните телефони исто така исчезнаа

Последните надежи за Windows 10 на паметните телефони исто така исчезнаа

Проектот за Виндоус Телефон е одамна завршен, но некои ентузијасти продолжија да се надеваат дека Мајкрософт сепак ќе понуди верзија на Виндоус 10 оптимизирана за паметни телефони. Не, ваквиот развој на настаните не е дел од плановите на компанијата.

Мајкрософт ја прекина работата на оригиналната Андромеда ПДА во 2018 година за да се фокусира на мобилни уреди кои работат на Андроид. Ентузијастите продолжуваат да поднесуваат петиции со кои се повикуваат Мајкрософт да започне мобилни телефони со Виндоус, но компанијата не планира да го оживее оригиналниот проект Андромеда и да ги лансира уредите Surface Duo со Виндоус 10.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments