2020 година ќе биде прва или втора најтопла година

2020 година ќе биде прва или втора најтопла година

Иако се сметаше дека глобалното заклучување може да помогне да се намалат глобалните емисии на стакленички гасови и да се излади Земјата толку малку,сега се чини дека ништо од ова нема да се случи.

Годинава беа срушени рекорди како екстремна топлина во Арктикот и Сибир,евидентираат ниско ниво на мраз на Арктикот,додека според повеќе климатски агенции  јануари,април,мај и јуни беа најтопли, се предвидуваат дека оваа година ќе биде рекордна година.

Екстремни топлотни бранови се забележани во Австралија,Кина,Северна и Централна Азија,Јужна Америка и особено во Сибир,каде што некои области се дури 7 ° C потопло од повеќегодишните просеци.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments