Откриен е еден постер што ги открива карактеристиките на Huawei MatePad

Промотивен постер кој ги покажува карактеристиките на MatePad, новиот таблет на кинескиот производител на технологија Huawei, ќе биде објавен во наредните денови. Според добиената слика, Huawei MatePad ќе има поддршка од 2K екран и пенкало.

Денес, „Apple“ доминира во голем дел од таблет индустријата со iPad уредите. И покрај ова, гигантите како Samsung и Huawei, кои сè уште се држат и во овој сектор, го продолжуваат своето производство. Huawei неодамна планира да објави нов таблет наречен „Huawei MatePad“ за да ја зголеми својата ефикасност во индустријата.

Карактеристиките според кои MatePad се очекува да бидат малку помалку моќна верзија на Huawei MatePad Pro се прашање на љубопитност. Новиот промотивен постер што се појавува денес се чини дека расчистува многу прашања во врска со производот. Ајде подетално да ги разгледаме рекламниот постер и потврдените карактеристики на таблетот.

Што ни нуди Huawei MatePad?

Според споделената слика, Huawei MatePad до рацете на клиентите ќе пристигне со 2К екран акако што и се очекуваше. Во овој момент, иако големината на екранот на уредот сè уште не беше јасна, во претходните извештаи се вели дека таблетот ќе има екран од 10,4 инчи. Ова значи дека новиот таблет на Huawei ќе понуди релативно мал екран во споредба со iPad Pro.

Кога ќе дојдеме до делот за хардвер, можеме да ја видиме фразата Кирин 810 на истиот постер. Од друга страна, таблетот има 4 GB RAM меморија и 128 GB складирање покрај процесорот. ИСто така е кажано дека таблетот ќе содржи  батерија во чачина од 7.250 mAh со влез  USB-C, како и Андроид 10.1.

Кога ќе го свртиме таблетот, кој се очекува да биде претставен како два различни модели Wi-Fi и 4G, веднаш привлекуваат внимание  камерата  со резолуција од 8 MP и LED блиц кој се наоѓа веднаш над камерата. Треба да се напомене дека и на предната страна од таблетот се гледа камера од 8 MP.

За сега сето тоа е што се знае во врска со таблетот на Huawei кој нуди и пенкало. Иако нема информации за датумот или цената на објавување на уредот, се очекува наскоро да излезат на виделина повеќе информации. Ако има подобрување во овој процес, ние ќе продолжиме да ве информираме.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.