Facebook воведе една опција од Whatsapp на Instagram

Гигантот за социјални медиуми Facebook е исто така сопственик на некои многу популарни различни платформи. Компанијата може да додаде слични опции на овие платформи.

Facebook е исто така сопственик на апликација за инстант порако WhatsApp кој е симнат повеќе од 5 милијарди и Instagram кој е симнат повеќе од 1 милијарда.

Зад гигантот за социјални медиуми кои имаат толку многу популарни платформи лежат вистинските инвестиции направени на време и вистинските ажурирања на овие платформи. Бидејќи компанијата има толку многу популарни платформи, лесно може да пренесува опции од една на друга апликација.

Нова опција на Instagram

Како што споменавме погоре, Facebook има многу популарни платформи за социјални медиуми и така можеме да видиме многу слични опции помеѓу WhatsApp, Instagram и Facebook Messenger. Опција која веќе ја има на WhatsApp од сега на малку по модифициран начин ја има и на Instagram за да го олесни корисничкото искуство.

Првиот човек што ја открил функцијата е Jane Manchun Wong, едно од добро познатите имиња во областа на инженерството во обратниот свет на технологијата.

Со оваа функција што доаѓа на Instagram, коментарите можат да се закачат и сопствениците на страници можат да привлечат внимание кон тие коментари. Овие закачени коментари може да бидат повидливи, а исто така можете да ги закачите вашите сопствени коментари или коментари од други.

Иако оваа одлика е нова за Инстаграм, различни платформи исто така долго време ја користат оваа одлика. Како на пример YouTube дозволи сопствениците на канали да закачуваат коментари така што другите ќе можат да го видат тој коментар. Што мислите за оваа опција која доаѓа на Instagram? Можете да ги споделите вашите идеи со нас во делот за коментари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.