Продажбата на iPhone SE продолжува со добра цифра

Apple со центар во Америка, во изминатите денови го претстави новиот iPhone SE  со подостапна цена. Се шират информации од Apple Store во САД, за тоа дека продажбата на новиот телефон продолжува со добра цифра.

Apple во споредба со најголемиот противник Samsung, за време на една година произведе помалку модели но изведе сосема добра продажба.

Успешната продажба на iPhone SE

Гледајќи го успехот на ефтините варијанти, новиот iPhone SE се појави со изненадувачки ефтина цена. Според изјавата на Apple Store во САД, времето за испраќање на iPhone SE почна да се скратува. Ова значи дека многу потрошувачи од претходно го нарачаа уредот. Покрај тоа, ние не можеме да знаеме дали датумот е преместен порано поради тоа што има ограничени производи или поради голема популаризација.

Подетални информации во врска со продажбата на уредот ќе бидат споделени во иднина. Факт е тоа дека Apple достигна успех со новиот ефтин iPhone. Цените на продабата на овој ефтин модел на iPhone кај нас вака следуваат:

  • iPhone SE 64 GB: 400 €
  • iPhone SE 128 GB: 450 €
  • iPhone SE 256 GB: 550 €

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.