Вештачка Интелигенција За Социјално Растојание

Компанијата за вештачка интелигенција Landing AI развила вештачка интелигенција која го контролира социјалното растојание од мерките потребни за заштита од коронавирус. Благодарение на развиената вештачка интелигенција, можно е да се заштити социјалното растојание на вработените на работните места.

Според податоците на Светската здравствена организација, бројот на заболени од коронавируси ширум светот надмина 2,4 милиони. Бидејќи епидемијата продолжува да се шири секој изминат ден, научниците продолжуваат да работат на пронаоѓање на вакцината.

Треба да се преземат некои основни мерки за заштита од вирусот, кој сè уште нема конечен лек. Социјалното растојание е главната мерка што луѓето кои не можат да останат во своите домови од присилни причини, како што е работата. Сепак, луѓето не можат секогаш да ги почитуваат правилата за социјалното растојание. Компаниите за вештачка интелигенција, почнаа да развиваат алатки за откривање на социјалното растојание меѓу луѓето.

Вака Работи Вештачката Интелигенција Која Го Открива Социјалното Растојание

Компанијата за вештачка интелигенција Landing AI, развила алатки за откривање на социјалното растојание помеѓу луѓето. Производот од вештачка интелигенција објавен од компанијата, преку видео снимци го открива социјалното растојание помеѓу луѓето. 

Во системот на вештачка интелигенција кој го контролира социјалното растојание, вештачката интелигенција користи податоци од камерата. Вештачката интелигенција ги перцепира луѓето и црта правоаголни рамки околу луѓето. Ако правоаголните рамки формирани околу луѓето се обоени зелени, тоа значи дека се почитува социјалното растојание. Оние што не се во согласност со социјалната дистанца се вклучени во црвена правоаголна рамка.

Социјалното Растојание На Работните Места Може Да Се Контролира

Landing AI вели дека вештачката интелигенција може да се користи на работни места за луѓето да ги почитуваат мерките. Благодарение на развиената вештачка интелигенција, менаџерите можат да проверат дали вработените ги почитуваат правилата за социјалното растојание.

Трговскиот гигант Амазон користи слична апликација за вештачка интелигенција за да ги контролира социјалните растојанија на вработените во нејзините магацини што сè уште работат. Вработените во магацини кои се многу блиску едни до други се предупредуваат преку апликација за вештачка интелигенција на Амазон.

Во Прилог Ви Го Претставуваме Видеото Како За Пример На Вештачката Интелигенција:

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.