Хакер Ги Врати Украдените 25 Милиони Долари

Хакерот кој успеа да украде криптовалута во вредност од 25 милиони долари од кинеската платформа Lendf.me, ги врати истите откако сфати дека остави важни траги зад себе. Но пред тоа платформата од која хакерот украде пари му испраќаше заканувачки пораки до хакерот.

Неодамна на интернет се раширени еден вид вести што би ги исплашиле заинтересираните за криптовалута. Според овој извештај, хакер успеа да украде криптовалути вредни 25 милиони долари преку dForce.Парите во вредност на 25 милиони долари беа добиени преку: Ethereum, Bitcoin и USD Stablecoins.

Додека сите беа изненадени од инцидентот, денес се случи многу интересен развој. Хакерот, кој успеа да стави на своја сметка вкупно скоро 25 милиони долари, ги врати сите овие пари денес. Хакерот кој вчера започна да ги врати парите денес го заврши тој процес.

Парите Ги Врати Откако Се Појавија Неговите Податоци

За сите нас беше изненадувачки што хакерот ги врати сите 25 милиони долари, но интересно беше тоа што не беше познато зошто хакерот ги врати тие пари. Во моментов никој не знае повеќе од тоа што го напишавме подоле во врска со хакерот.

Според приказната, хакерот, кој успеа да префрли 25 милиони американски долари на своја сметка, доби заканувачки пораки од платформата за криптовалута Lendf.me. Во заканувачките пораки пишуваше и „Контактирај не за твоја иднина“.Набргу по овие пораки, хакерот ги вратил парите.

Иако не знаеме зошто хакерот ги врати парите, Сергеј Кунц, извршен директор на 1inch.exchange, има идеја. Во овој момент, мора да кажеме дека 1inch.exchange е платформата каде хакерот ги конвертира криптовалутите што ги добиваат во вистински пари. Според извршниот директор на оваа платформа, хакерите оставиле некои важни информации зад нивните трансакции, како што е нивната IP адреса.

Еден од најголемите фактори што дозволи хакерот да биде фатен е системот наречен Мрежа за испреака на содржина (CDN) што се користи за време на криптовалутноста. Хакерот го искористи сопствениот CDN на платформата за да изврши брза трансакција и зад себе остави многу специфични траги. Се разбира, овие знаци подоцна беа споделени со полицијата.

Lendf.me, каде хакерот успеа да украде крипто пари во вредност од над 25 милиони долари, сега ги запре сите трансакции до второто известување. Нема јасни информации за тоа кога ќе се отвори платформата и што ќе се случи со хакерот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.