Што е новата крипто берза Coinbase и како се користи?

Што е Coinbase каде се тргува со криптовалути? Ние ги објаснивме сите детали што треба да ги знаете за Coinbase, размената на валути каде се тргуваат многу криптовалути на чело со Bitcoin.

Трговијата со криптовалути, кои го менуваат концептот на пари во смисла што ја знаеме, се врши преку размена на пари во дигиталната средина. На Coinbase можете да купите и продадете многу криптовалути со кои се тргува низ целиот свет, особено Bitcoin.

Што е Coinbase?

Имате две опции за да добиете една од криптовалутите кои се дел од светскиот пазар: Со некој добар компјутер да ги ископувате и да ги добиете тие криптовалути или да ги преку некоја крипто берза да размените вистински пари со криптовалута.

Coinbase е една од берзите на пари што можете да ја користите за да купите криптовалути. Според најновите бројки, берзата има повеќе од 10 милиони клиенти, тргувајќи приближно 50 милијарди американски долари. Размената со Coinbase може да се тргува во многу различни криптовалути, особено Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin.

Дигиталните берзи како што е Coinbase им олеснуваат на корисниците кои сакаат да тргуваат со криптовалути, но не се добри со технологијата или кои не сакаат да се справат со тоа. За трговија со криптовалути, треба само да отворите сметка Coinbase и да ставите колку пари сакате.

Како Се Користи Coinbase?

Првото нешто што треба да направите е да отворите Coinbase сметка со цел да тргувате преку Coinbase. Потоа, во зависност од вашата употреба, треба да поврзете банкарска сметка или кредитна картичка на вашата берза сметка. Така, можете да го пренесете потребниот капитал на вашата сметка за да направите трансакции.

Се вели дека би било подобро да ја поврзете вашата Coinbase сметка со кредитна картичка наместо банкарска сметка. Бидејќи трансакциите направени со банкарска сметка можно е имаат одложување од 2 до 4 дена. Ова се смета како долг период на чекање за постојано менување на пазарите. Можете да ги видите трансакциите направени со вашата кредитна картичка скоро веднаш во вашиот паричник на Bitcoin.

За жал, постои недостаток во брзото тргување. Неделниот лимит на трансакции со вашата кредитна картичка е поставен на 200 американски долари, а неделниот лимит на трансакциите со вашата банкарска сметка е поставен на 2500 американски долари. Ако сакате да ја користите крипто валутата во вашиот паричник на Bitcoin во секојдневниот живот, можете да ја претворите во вашата банкарска сметка со тоа што ќе ја конвертирате во своја валута. Вашето време да ги видите вашите пари на вашата сметка ќе варира во зависност од вашата банка, но вашата трансакција ќе се одвива во просек од 2 до 4 дена.

Дали Coinbase е Доверлив?

Coinbase вели дека одржува 98% од своите податоци офлајн за да ги заштити средствата на своите корисници. Податоците зачувани на уредите за складирање, како што е USB, никогаш не се поврзуваат на Интернет, така што се спречува секоја ситуација на напад.

Што се случува ако има загуба во средствата на клиентите што се чуваат офлајн или онлајн  во процент од 2%? Во овој момент стапува во игра услугата за осигурување понудена од Coinbase на своите корисници. Како кај сите банки така и кај берзата Coinbase сите сметки до 250.000 долари се осигурани.

Крипто берзата како што е Coinbase, мора да биде одобрена од мрежата на blockchain со цел вашата трговија да се одвива. Времетраењето на одобрување може да биде и доста долго. Секогаш кога вашата трансакција за продажба е одобрена, таа се применува и се продава во вредност од моментот кога е одобрена, а не кога ја правите првата трансакција. Во ваквите ситуации може да бидете во минус.

Има многу извештаи дека системот за плаќање Coinbase може да биде со задоцнувања. Затоа, имајте на ум дека може да се појави таква ситуација при тргување со криптовалути. Овие типови грешки ја намалуваат ефикасноста и довербата на системот. Ова е она што треба да го знаете за Coinbase кој е еден од криптоберзите со најголем обем на тргување. Доколку не сте доволно информирани со крипто пазарот, корисно е да не тргувате без да спроведете детално истражување.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.