Дизајн На Двоен Екран На iOS

Дизајнерот по име Алексеј Бондарев го сподели дизајнот на двоен iOS екран. Видеото можете да го гледате и на Twitter и на неговиот Dribbble профил преку линкот споделен на Twitter.

Во видеото споделено од Бондарев, гледаме дека YouTube е отворен во верзијата на прелистувачот. Потоа видеото го пушта на цел екран, потоа прстот го лизга од десниот крај кон лево за да отвори мени. Во ова мени се гледа дека има апликации Apple Maps, App Store, Apple Music, Phone, Calendar и Safari.

Корисникот што го гледаме во видеото, потоа ја зема апликацијата Safari во ова мени и ја префрла врз видеото на YouTube што во моментот се репродуцира. Потоа екран се поделува. Корисникот ја прилагодува големината на овие две апликации на екранот користејќи еден вид лента за прилагодување.

Сепак, колку и да гледаме дека прелистувачот Safari е прикажан во видеото од десно, прозорецот App Store се отвора на дното, а не на прозорецот Safari. Сè уште не е јасно дали Бондарев го сторил тоа намерно или дали има мала грешка во концептот.

Можеби со растот на големината на екраните на  iPhone-ите, Apple треба посериозно да размислува на темата двоен екран. Што вие мислите на таа тема?

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *