Google, Работи врз многу важни опции врз Anrdoid TV

Stadia неодамна го доби ажурирањето од 2,16. Ние ги составивме карактеристиките скриени во текстовите под ажурирање во нашите вести. Судејќи по текстовите, Google работи на многу иновации, од кои најважната е подготовката за Android TV.

Оваа недела со настанот Stadia Connect и воведувањето на нови игри за Stadia Pro во мај, очигледно дека за Google Stadia беше заморно. Андроид апликацијата Stadia, исто така доби ново ажурирање оваа недела со кое ја постигна верзијата 2.16. Додека подготовките за Android TV продолжуваат, во ажурирањето започна да се работи врз споделувањето фотографии и многу повеќе.

Нови кодови кои се однесуваат на 4K, HDR и 5.1 Surround звук за транзиции во апликацијата Google Stadia. Овие опции се смета дека се потег за подобрување на квалитетот на емитувањето на уредот со Android. Сепак, фактот дека Android  уредите со 4K дисплеи се многу малку, го носи на ум Android TV. Се смета дека Stadia се подготвува за Android TV со овие нови дополнувања.

Можно е наскоро да дојде и 4K резолуција

Откриени се нови информации со испитување на датотеките од новото ажурирање на Stadia. Новите функции не се објавени прецизно, но 9To5Google, кој ги разгледува кодовите на најновата верзија што Google ја постави во Play Store, успеа да извлече какви се карактеристиките. Функциите што треба да се донесат со шифрите што укажуваат на зголемување на квалитетот на емитувањето и соодветно за регулирање на користењето на податоците се следниве:

  • Постојан наслов на прозорецот овозможувајќи 4K опцијата да биде активна
  • 4K резолуција
  • Порака за да се овозможи 4K да биде активна со повторно отворање додека играте игри
  • Да ја исклучите и повторно уклучите играта за 4К резолуција
  • Етикета за 5.1 Surround звук што може да се овозможи или оневозможи во тековната игра.
  • 5.1 Surround звук
  • Порака во која се известува дека корисничкиот екран не поддржува HDR режим.
  • Промена на употреба на податоци
  •  Ажурирајте ги поставките за употреба на податоците за поддршка од 4K резолуција

Google го активираше копчето за фаќање пред неколку дена за време на користење на контролерот Stadia на телефоните со Android. Ова копче, кое во моментов е во употреба, ви овозможува да ги преземете снимките од екранот или видеата направени во Stadia, така што доколку сакате да ги споделите овие медиуми, прво треба да ги преземете. Меѓутоа, ако го погледнете кодот, Google планира да ја интегрира функцијата за споделување на одлуката за снимање и да ја направи покорисна.

Може да се додаде и систем за пораки

Она што произлегува од текстовите не е ограничено со волку. Во моментов, единствениот начин да разговарате со вашите пријатели на Stadia е систем за игра или забави, но системот за пораки може да се додаде во апликацијата. Многу текстови што укажуваат на иднината на системот за пораки се исто така вклучени во најновата верзија. Поради тоа што Google е на почеток на функцијата, се очекува официјало воведување на функцијата.

Исто така, делот за достигнувања кој во моментов е недостапен во верзијата за Android, може наскоро да биде додаден во апликацијата. Иако работата врз ова е започната, сепкат треба да се помине долг пат. Како за крај, на корисниците на продавницата на Stadia кои не се членови како Stadia Pro, ќе им биде споменато за попустите од Pro. Доколку работите вака се движат, можеме да кажеме дека Stadia се развива од ден на ден.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *