Хакиран е Instagram профилот на Mercedes-Benz за Германија

Инстаграм профилот на MercedesBenz за Германија со 6,7 милиони следбеници, хакиран е од страна на еден хакер. Хакерот кој го завзема профилот, ја смени профилната фотографија и биографијата.

Платформите како  Facebook, Instagram и Twitter кои се користат за секојдневие, исто така се користат и за трговски цели од страна на компании. Повеќето компании овие платформи ги користат за рекламни цели на нивните производи.

Нормално е дека овие платформи ги користат и меѓународни корпоративни компании кои имаат многу следбеници.  Овие компании со милиони следбеници на социјалните мрежи, се плашат од хакерски напади што можат да го оштетат нивниот корпоративен имиџ.

Хакиран е Instagram профилот на Mercedes-Benz за Германија

Хакиран е инстаграм профилот на Германскиот производител на автомобили MercedesBenz кој е направен стриктно за Германија. Хакерот го смени името на профилот во „HACKED BY catz (хакирано од страна на catz)“, исто така го смени и делот за биографија.

Како што можете да видите од сликата погоре, хакерот, кој исто така ја променил фотографијата на Инстаграм профилот на MercedesBenz Германија, во гиографија пиша: „Донации за гладни“. Хaкерот сеуште ја држи страницата и остави Биткоин адреса за донации.

Сокриени се лицата и имињата на лицата кои се објавени на стори.

Единствено дело на хакерот не е само хакиранње на профилот, туку истот така сподели еден профил на негоц познат и пиша „Заследете го сите“. Исто така сподели и друг профил и пиша„Заследете го, го сакам“.

Откако го завзема профилот, хакерот почна да заследува некои личности; како што тече времето така и залседува нови личности.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.