Instagram Почна да ја тестира карактеристиката на испраќање на пораки како WhatsApp

Instagram Почна да ја тестира карактеристиката на испраќање на пораки како WhatsApp

Instagram кој го користат повеќе од 2 милијарди корисници, работи врз карактеристика која ќе ја подобри работата на платформата.

Иновацијата, откриена од италијанскиот развивач Алесандро Палуци, им овозможува на корисниците да испраќаат порака директно до друг корисник.

Сепак, сè уште не е јасно до колку луѓе може да се испрати пораката. Главната компанија Facebook, со намера да спречи ширење на лажни вести може да го ограничи испраќањето на пораки на пет или помалку во исто време, како WhatsApp.

Новата карактеристика на Instagram може да ви овозможи да ја препратите пораката на повеќе лица

Како што веќе објавивме, не можете да пренесувате порака на големо, откако ќе испратите порака до максимум 5 лица во WhatsApp, која е друга апликација на Facebook. Американската компанија, преземајќи ваков чекор за борба против брзо ширење лаги и лажни вести, може да донесе ист пристап на Инстаграм.

Инстаграм исто така работи на друга карактеристика што ќе им овозможи на корисниците да ги означат пишаните коментари. Бидејќи и двете карактеристики во моментов се во фаза на развој, ние треба да почекаме некое време сè додека не бидат достапни за сите. Очекуваме дека иновациите тестирани на многу мала група корисници наскоро ќе бидат додадени на платформата.

Instagram ја тестира и карактеристиката за означување коментари

Од друга страна, извршниот директор на Facebook Марк Зукерберг веќе подолго време планира да ја спои инфраструктурата за пораки на WhatsApp, Instagram и Messenger под покривот на компанијата. Според планот, сите три апликации ќе продолжат самостојно на нивниот пат; но во истата инфраструктура за пораки.

Сепак, Соединетите американски сојузни комисии за трговија (ФТЦ) се загрижени дека политиката на Facebook ќе спречи други слични услуги да се натпреваруваат со гигантот за социјални медиуми. Соочени со реакцијата на антимонополските власти заради планот што тој има намера да го спроведе, ќе почекаме и ќе видиме какви чекори ќе преземе Зукерберг во овој поглед.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *