Објавен е Android 10 за Sony Xperia 10 и Xperia 10 Plus

Објавен е Android 10 за Sony Xperia 10 и Xperia 10 Plus

Sonyго задржа својот збор, велејќи дека серијата Xperia 10 ќе добие ажурирање на Android 10 на почетокот на 2020 година, со патоказ што го објави минатата година во  ноември. Sony Xperia 10 и Xperia 10 Plus добиваат ажурирање на Android 10.

Иако има неколку недели пред да се сретнеме со новата верзија на Android, има телефони што не го добија Android 10 сè уште. Покрај тоа, овие телефони понекогаш можат да бидат најпопуларните телефони на компаниите. Меѓу телефоните до кои Android 10 сè уште не е дојден, вклучени се и телефоните на Sony.

Минатиот ноември, Sony го сподели патоказот за ажурирање на Android 10. Според овој патоказ, паметните телефони од средниот сегмент на Sony Xperia 10 и Xperia 10 Plus би добиле ажурирање на Android 10 во првите месеци од 2020 година.

Sony Xperia и 10 Xperia 10 Plus дојдоа до Android 10

Ажурирањето на Android 10, верзија 53.1.A.2.2, моментално е достапно за преземање само во избрани региони. Русија и неколку европски земји се меѓу регионите каде што беше објавено ажурирањето. Ажурирањето е достапно и за единечни и за двојни SIM-модели на двата телефони.

Со ажурирањето објавено од Sony, корисниците на Xperia 10 и Xperia 10 Plus го добија оперативниот систем Android 10 кој го чекаат долго време. Така, корисниците се здобија со многу функции, како што се системот за темни режими, напредни поставки за приватност и функција за паметни одговори што доаѓа со Android 10, но ажурирањето не донесе ажурирање на безбедност од мај 2020 година. Наместо тоа, ажурирањето се појави со безбедносниот дел од март 2020 година. Наместо тоа, ажурирањето се појави со безбедносниот дел од март 2020 година.

Се разбира, како начинот на кој секоја компанија го следи кога испраќа ажурирања на својот паметен телефон, Sony постепено го испраќа ажурирањето испратено до телефоните Xperia 10 и Xperia 10 Plus. Така, ажурирањето ќе стигне до вас за неколку дена ако го користите овој телефон. За да го проверите ажурирање сами, можете да отидете во Поставки> Систем> Ажурирања на системот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *