Какви се новите Apple очила?

Какви се новите Apple очила?

Се појавија нови податоци во врска со новите Apple паметни очила за кои бевме претходно информирани но не доволно. Дали новите очила ќе бидат слични на традиционалните?

Очила со зголемена реалност и виртуелна реалност веќе долго време се наоѓаат на пазарот на технологии. Една од компаниите што знаеме дека ќе биде на овој пазар е Apple. Имаше информација дека Apple веќе подолго време развива нов пар очила.

PhoneArena имаше можност да дознае повеќе за очилата на Apple. Името на уредот се очекува да биде „Apple Glass“ и да има поблизок поглед кон традиционалните очила.

Се очекуваат новите Apple очила

Меѓу плановите на Apple е и да стават 5G врска во очилата. Точната конфигурација на уредот е непозната. Наведено е дека Apple ќе ги користи двете технологии mmWave и под 6 GHz заедно. Ова обезбедува конзистентни перформанси без оглед на локацијата.

iPad и Apple Watch се познати како верзии кои користат Wi-Fi и мобилни податоци. Наведено е дека нема да има Wi-Fi во новите паметни очила. Ова дава информации за идните движења на пазарот на компанијата.

Изборот за поврзување може да го направи уредот многу важен за корисниците. Планирано е да луѓето можат да ги користат очилата иако го остават дома нивниот телефон или Apple Watch. Се разбира, iPhone или Apple Watch можат да настапат поуспешно.

Очилата Apple Glasses

Наведено е дека Apple Glass ќе користи нов оперативен систем или оперативен систем познат како „Starboard“.Во првите гласини се наведува дека корисниците можат да имаат различни искуства со систем заснован на QR кодови. Значи, иако едно лице може да види нешто, друго нема да види што он гледа.

Во однос на дизајнот, ќе видиме уред кој изгледа повеќе како нормални очила наместо Apple Glass. Иако црно-белите прототипи засега се прикажани, боите може да бидат различни во финалните верзии. Иако Apple не ги објави своите планови, овие очила можеме да ги видиме на пазарот во 2021 или 2022 година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *