Објавено е новото ажурирање на Apple Store

Објавено е новото ажурирање на Apple Store

 Apple Store повторно ни дојде со ново ажурирање. Овој режим кој е стандардизирана карактеристика достапна на платформите на Apple, исто така е додаден на софтверот на маркет. Отсега корисниците на iOS ќе бидат помалку уморни.

Од сега ќе има ноќен режим на Apple Store

Темниот кориснички интерфејс нуди удобност во услови на слабо светло или темница. Кои се деталите за темната тема што ја елиминира непријатноста на белата светлина на такви места?

Американската технолошка компанија  која минатата недела ја обнови апликацијата за поддршка на Apple со ажурирање на темниот режим, сака овој мод да стане широко распространет. Овој софтвер, за кој се вели дека го намалува заморувањето на очите, ги комбинира предметите што се појавуваат на екранот со црно и бело. Започна дистрибуцијата на ажурирањето на апликацијата Apple Store.

Фокусирајќи се на здравјето на корисниците со ажурирањето iOS 13.5 Бета 4, Apple тестира дали коронавирусот се пренесува преку контакт. Apple воведе иновација за употреба на маски, елиминирајќи ги проблемите што се јавуваат при препознавање на лицето.

Освен тоа, побарувањето на темниот режим од многу корисници продолжува да го привлекува вниманието на Apple. Популарноста на оваа темна тема продолжува да се зголемува од ден на ден.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *