Apple ја објави 5. Бета верзија на macOS Catalina 10.15.5

Apple ја објави 5. Бета верзија на macOS Catalina 10.15.5

Најновата компилација објавена од технолошкиот гигант Apple, macOS Catalina 10.15.5, може да ја преземат корисниците регистрирани во тест-програмата преку OTA (ажурирање на безжичен софтвер) или преку страната на Apple Developer Center.

Меѓу иновациите, гледаме дека функцијата за управување со батеријата сеуште не е достапна на macOS. Функцијата, која сè уште не е развиена, за жал не може да им обезбеди на корисниците онолку детални информации како што овозможуваат апликациите од трета партија.

Набргу ќе дојде најновата верзија на macOS

Како што знаете, технолошкиот гигант со седиште во САД сака да ги направи овие одлики „беспрекорни“, работејќи на нив долго време пред да им претстави на корисниците нови одлики. Од оваа гледна точка, можеме да кажеме дека одлуката донесена од компанијата да не ја објави сеуште функцијата е точен чекор. Покрај тоа, во изјавата дадена од компанијата, големите трансфери на податоци повеќе нема да предизвикаат RAID да ја запре апликацијата Finder.

Се чини дека поради многу малку време што останува на настанот WWDC 2020, нема да има поголеми иновации и подобрувања како резултат на појава на коронавирус што влијае на светот во новото ажурирање на macOS. Конечно, и страницата AppleInsider и Apple препорачуваат да не инсталирате бета верзии, освен ако не сте развивач, бидејќи тие веројатно ќе влијаат на вашето секојдневно искуство како резултат на грешките што може да ги содржи.

Ако не го почитувате ова предупредување, може да наидете на голема загуба на  перформанси и податоци, како и други големи проблеми. Затоа, препорачуваме корисниците што не се развивачи и читателите да бидат повнимателни во врска со ажурирањата на бета верзија и да не преземаат на нивните примарни уреди ако треба да преземат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *