Samsung по грешка одобри дека користи Intel процесор

Samsung по грешка одобри дека користи Intel процесор

Samsung Канада, по грешка одобри дека користи Intel процесор за новиот модел Galaxy Book S. Уредот што ја користи серијата Lakefield, кој сеуште не е објавен, може да биде првиот уред на кој се појави овој процесор. Новиот модел исто така го намали работниот век на батеријата во споредба со другите уреди во серијата.

Новиот модел на успешната компјутерска серија на Samsung, Galaxy Book S ќе се придружи на серијата наскоро. Иако сè уште не се објавени многу информации за овој нов уред, Samsung Канада случајно потврди дека уредот користи Intel процесор. Случајната верификација на уредот со моделот број NP767XCM-K01CA го привлече вниманието на многу љубители на технологијата.

Откако уредот беше случајно проверен, се појави друга љубопитна карактеристика. Овој уред содржи процесор Intel i5 од серијата Lakefield, кој сè уште не е објавен. Фактот дека процесорот сеуште не е објавен, сугерира дека овој уред може да биде првиот уред што ја користи серијата Lakefield. Овој ран список открива и дека Samsung постигнал глобална цел на овој уред.

Прв модел во серијата базиран на x86

Со овој ран список од Samsung Канада, овој нов модел се покажа дека има 13,3-инчен дисплеј со Full HD, исто како и секој друг уред во серијата. Со Intel Core i5-L16G7 процесор, можеме да кажеме дека уредот со 8 GB RAM и 42 Wh батерија остава одредена разлика од серијата. Новиот x86-базиран Galaxy Book S се предвидува да биде помалку ефикасен од другите модели базирани на ARM.

Забележано е намалување на траењето на батеријата:

Исто така, забележителен пад е во наведениот век на траење на батеријата на овој нов уред на Samsung. Наведено е дека ќе има 25 часа траење на батеријата во другите модели, додека овој уред е намален на 17 часа. Ако се земе предвид дека Samsung зема предвид само гледање видео додека ги пресметува овие времиња, батеријата на уредот може да биде под 17 часа со ефективна употреба.

Иако новиот модел се дели од серијата на некои теми, неговата сличност со другите модели може јасно да се избере во однос на изгледот. Двојни USB-C отвори, Bluetooth 5.0 и поддршка за microSD се исто така вклучени во овој уред. Покрај тоа, фингерпринтот вграден во копчето за уклучување, што е вообичаено во серијата Galaxy Book S, не е заборавено во новиот модел.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *