YouTube веќе има карактеристика потсетувач за спиење

YouTube веќе има карактеристика потсетувач за спиење

Видео платформата, YouTube, каде што луѓето во последно време трошат се повеќе и повеќе време, објави функција за Android и iOS. Оваа фунцкија ги насочува корисниците да спијат.

По епидемијата на коронавирус, луѓето почнаа да гледаат нешто за да поминат време. YouTube, најпопуларната платформа за споделување видео во светот, исто така, додаде на својата популарност во овој процес. Од друга страна, сега повеќе ни се случува да останеме на YouTube поради опцијата „Гледај го следното видео“.YouTube сега ќе ги прошири своите управувања со времето на екранот и карактеристиките на дигиталното здравје и ќе ги предупредува своите корисници кога е време да спијат.

„Ајде да спиеш“

Поминување на време пред екранот за многу часови може сериозно да ги наруши начините на спиење на луѓето. Со новата функција, корисниците можат да додадат потсетник за спиење за да ги спречат проблемите со спиење.

Луѓето што ја користат новата фунцкија исто така можат сами да изберат кога да ги потсети YouTube. Предупредувањето може да го спречи видеото што го гледате или да се појави на екранот кога видеото ќе заврши. Ако сакате да продолжите да гледате други видеа, можете да го прескокнете предупредувањето.

YouTube се грижи за здравјето:

Во минатото, YouTube објави неколку здравствени карактеристики. Во изминатите неколку години, многу функции, како што се можност за гледање на нашето дневно време на гледање, дневно единечно видео известување и потсетниците за временски прекини, се ставени во употреба за корисниците на платформата да живеат поздрав живот.

Потсетникот за време на спиењето, најновиот производ од овие студии, започна да се користи на iPhone и телефони со оперативен систем Android почнувајќи од денес. YouTube ќе ја направи функцијата достапна за сите корисници во следните неколку дена.

Многу компании работат на здравјето во последните години. Дигиталното здравје е меѓу најважните проблеми со јавното здравство во денешниот свет, каде луѓето се повеќе и повеќе стануваат дигитални.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *