Објавено е Android Studio 4.0 со нови карактеристики

Објавено е Android Studio 4.0 со нови карактеристики

Очекуваната нова верзија на Android Studio, околината за развој на апликации за Android е објавена. Алатките за дизајн како една од новите карактеристики на Android Studio 4.0, се чини дека ја олеснуваат работата на развивачите на апликации за Android.

Google I / O, каде Google ги воведува своите нови производи секоја година, е меѓу активностите што се принудени да се откажат како резултат на појава на коронавирус. По одложувањето на Google I / O, кое беше планирано да се одржи кон средината на мај, Google започна да ги објавува своите нови производи независно од конференцијата.

Новите верзии на Android Studio, платформа каде се развиваат апликации за Android, беа меѓу производите што се очекува да бидат воведени во Google I / O. По откажувањето на Google I / O, новата верзија на Android Studio, Android Studio 4.0 беше објавена денес, без оглед на настанот.

Android Studio 4.0 е фокусиран да им ја олесни работата на развивачите

Google го објави Android Studio 4.0 со блог пост и видео. На Android Studio 3.5 верзијата објавена минатата година, беа фокусирани на стабилноста и подобрување во работа. Google објави дека новата верзија на Android Studio 4.0 донесе големи промени во однос на старата.

Меѓу новите опции донесени од Android Studio 4.0, функциите што најмногу ќе ги возбудуваат програмерите ќе бидат новите алатки за дизајнирање. Android Studio 4.0 го воведува уредникот за движење, новата алатка за дизајнирање што ќе се користи во развојот на интерфејсите на апликациите.

Едни од најновиоте карактеристики на апликацијата се Layout Inspector и Layout Validation кои предизвикуваат да изгледа 3D. Покажувањето на екраните во форма на преглед ќе ја олесни работата на програмерите за интерфејс.

Google, исто така  разви интелигентни регулаторни карактеристики за пополнување код, проверка на грешки и правила за намалување на шифри во Android Studio 4.0. Давајќи важност на страната на перформансите за време на развојот на Android Studio 4.0, Google го направи корисничкиот интерфејс на Android Studio повеќе интуитивен.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.