Големиот чекор на Xiaomi за технологија за камера

Големиот чекор на Xiaomi за технологија за камера

Xiaomi, одлучи да направи голем чекор за технологија за камера. Компанијата која претходно избувна со камерата од 108 МР, сега ќе избувне со способността за zoom.

Во денешно време, всушност камерите го создаваат конкрентството на телефонската индустрија. Xiaomi успева да се внесе во ова конкурентство. Тоа е причината што телефоните на Xiaomi, се едни од најкористените телефони во нашата држава.

Новата технологија за камера на Xiaomi

Во денешно време има камери со способност од zoom 100x. Компанијата ја зголемува таа технологија се со цел да биде една од главните компании во таа област. Според податоците објавени од страна на Xaiomishka, камерата со способност за zoom 120xќе дојде со уредот  Mi CC10.

Во моментов комапанијата, конкурира со Samsung и Huawei. Сеуште нема подетални податоци во врска со камерата.  Уредот Xiaomi Mi 10 Pro ќе содржи телефото камера од 8 МР. Исто така камерата за да биде со висок процент на zoom, потребно е да дојде со втора телефото камера. Уредот со камера со способност за zoom 120х се очекува да биде претставен во јули месец.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *