Новиот 38-инчен монитор на LG

Новиот 38-инчен монитор на LG

Неодамна LG ги претстави новите 38 инчни монитори со висок квалитет. Ајде, доколку сакате да ги разгледаме техничките карактерситики на LG 38WN95C-W.

Новонајавениот монитор на LG со високи перформанси наречен LG 38WN95C-W  е достапен со 38 инчен дисплеј QHD + ултра широк агол со брзина на освежување од 170 Hz, со резолуција од 3.840 х 1600р. Исто така, LG 38WN95C-W со нано IPS панел работи со вредност за доцнење од 1 ms.

Не задоволен со прилично голем екран од само 38 инчи, LG успева да го постави овој монитор од останатите со својот QHD + квалитет на слика. Повеќето екрани на пазарот со ултра широк агол работат само со резолуција од 1440р или 1080р, додека LG 38WN95C-W се разликува од другите монитори со својата резолуција од 3.840 х 1.600р.

LG 38WN95C-W ќе поддржува Adaptive Sync на NVIDIA и AMD:

Според добиените информации LG 38WN95C-W ќе работи и со G-Sync на NVIDIA Freesync на AMD. Но, поддржаните технологии за Adaptive Sync ќе работат само помеѓу 48 Hz и 144 Hz стапки на освежување. Значи, оние што сакаат да го користат мониторот со најголема стапка на освежување од 170 Hz понудени од LG, нема да можат да имаат корист од технологиите Adaptive Sync.

LG 38WN95C-W е достапен со стапка на освежување 144 Hz. Оваа брзина е дефинирана како доволна брзина за гејмери и видео уредници. Но, за оние кои сакаат да достигнат поголема стапка на освежување, постои опција од 170 Hz. Оверклокувањето може да се направи едноставно од табулаторот за поставки на работната површина на мониторот. Дизајнот на LG 38WN95C-W е вака: Thunderbolt 3, еден DisplayPort, два HDMI 2.0, две USB 3.0 и еден 3.5 m отвор за слушалки. Цена на овој уред сега за сега е 1.599 долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *