Facebook тестира нова карактеристика која покажува информации од Wikipedia

Facebook тестира нова карактеристика која покажува информации од Wikipedia

Facebook, една од водечките светски платформи за социјални медиуми, тестира нова функција на која можете да пристапите на картичките за информации на Википедија од пребарувачот во рамките на апликацијата.

Во јуни минатата година, Facebook, кој одлучи да ја ограничи функцијата за пребарување што им овозможува на корисниците пристап до безброј информации, како што се имиња на контакти, места и фотографии користејќи одредени клучни зборови, се подготвува да преземе уште еден чекор во делот за пребарување.

Додека пребарувате некој на Facebook, ќе можете да ја видите и неговата страница на Wikipedia

Како на пример, како што можете да видите на фотографијата погоре, пребаран е претседателот Доналд Трамп и од десна страна се наоѓаат информации на Wikipedia каде е споменат.

Facebook сака да го зголеми времето што корисниците го поминуваат на платформата со интеграцијата на Wikipedia.  Дали гигантот за социјални медиуми, кој стана честа дестинација за средовечните луѓе, а не за младите, да видиме што очекува од новата функција за пребарување. 

Facebook одобри дека карактеристиката е на тестирање

Исто така Facebook одобри дека карактеристиката е тестирана на компјутер, телефон и iOЅ уреди, но кога ќе биде спроведена сеуште не се знае. Но сепак мислиме дека нема многу да чекаме.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.