Snapchat почна да се проширува

Snapchat почна да се проширува

Snapchat, кој разви широк спектар на партнерства во последниве години, веќе некое време ја проширува соработката со развивачите на игри. Платформата денес конечно објави дека започнала партнерство со американската компанија за игри Zynga.

Во текот на изминатите неколку години, гигантот за социјални медиуми Snapchat започна со изградба на сложена мрежа за партнерства. Се издвојуваат партнерите за рекламирање, како и развивачите на апликации во Snap Kit и новите функции, како што се CamerKit и Minis. Вклучувајќи ги развивачите на игри во иницијативата Snap Games, Snapchat објави денеска дека започнала партнерство со американската компанија за игри Zynga.  

Разликите во партнерството на компанијата понекогаш можат да создадат сиви зони. Како на пример, Заменик Директор на Snap, Ben Schwerin,  кој зборуваше на TechCrunch изјави дека компанијата не се натпреварува со својот рекламен партнер Quibi. „Споредбата на Quibi и Snapchat – и знам дека е многу лесно – исто е како споредување на кабловска телевизија со Snapchat“.

Новите вложувања имаат за цел да го зголемат успехот на Snapchat:

Локацијата и успехот на Snapchat во САД е можеби споредлива само со она што го постигна Tencent во Кина со WeChat. Ова беше постигнато со трансформирање на апликацијата од апликација за пораки помеѓу пријатели во национална платформа. Се разбира, Snapchat има долг пат да оди во овој поглед, но со оглед на споделените акции на годишниот самит на партнерите во Snap, овој успех не е далеку.

Меѓу иновациите се побогатите искуства од трети страни преку надградби до комплети за развивачи и нова иницијатива наречена Snap Minis. Според Snap, има 800 развивачи кои работат интегрирано со Snap Kit, а вкупно 150 милиони корисници пристапуваат на овие интеграции на месечна основа.

Во САД, програмерите имаат многу изнемоштени односи со компаниите за социјални медиуми. Компаниите како Facebook и Twitter значително ги ограничија многуте можности за развивачи што ги донесоа со себе и честопати ги исклучуваа клучните карактеристики преку ноќ за искуства со развивачи. Ексклузивната платформа за развивачи на Snapchat, Snap Kit, има само 2 години, но веќе почнува да се соочува со предизвиците со кои се соочува Facebook.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *