Ривалот на TikTok, Zynn избришан од Google Play store

Ривалот на TikTok, Zynn избришан од Google Play store

Како кратко резиме, Zynn е скоро директна копија на TikTok, а е финансирана од Kuaishou, која е ривалска апликација за Douyin (кинеската верзија на TikTok).

Има многу подвижни делови до ненадејното пристигнување на Зин на американскиот пазар – но, она што го сними Зин на врвот на топ листите со апликации е дека користи, во суштина, пирамидална шема како тактика за раст.

Кога гледате видеа во апликацијата, заработувате пари, додека исто така можете да ја зголемите заработката во рамките на апликацијата со тоа што вашите пријатели исто така ќе ја преземат Zynn. Тие заработки потоа можат да се користат за купување подароци, па дури и, наводно, да се пренесат преку PayPal.

Zynn е отстранета од Google Play Store, покрај обвинувањата дека краделe содржина на луѓе од други апликации.

Крадење содржина од други апликации може да предизвика ненадејно исклучување на зголемувањето на апликацијата – и додека луѓето сè уште ќе бидат активни на апликацијата, и како што е забележано, сè уште можете да ја преземете на iOS, ако истрагата утврди дека Zynn свесно го сторила ова, тоа ќе донесе голем преглед и притисок врз апликацијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *