Twitch ќе пренесува Премиер Лига

Twitch ќе ги пренесува избраните натпревари од Премиер лигата

Со години, социјалните платформи се обидоа да ја искористат врската помеѓу гледањето во живо на ТВ и социјалниот ангажман – или „второто скринирање“ како што стана познато.

Според истражувањa, повеќе од 90% од луѓето сега имаат смартфон при рака додека гледаат телевизија, а особено се ангажирани со своите уреди, а особено со апликациите за социјални медиуми, за време на настани во живо.

Тогаш, логично, би било социјалните платформи да ги спојат двете функции.

Твитер се обиде да пренесува твитови во реално време, заедно со спортски преноси, како дел од своите различни зделки за права, додека Фејсбук се обиде со истите со различни пристапи кон активност на Фејсбук, појавувајќи се на истиот екран како ТВ-емисиите.

Покрај тоа што преносите во живо постојано гледаат значително повисоки стапки на ангажираност од редовните видеа, ниту една платформа не успеа да успее да ја спои заедницата и елементите на ангажманот на социјалните апликации со гледање настани во живо.

Освен гејминг платформата Twitch.

Според Deadline:

„Amazon планира да ги пренесува натпреварите во живо во Премиер Лигата бесплатно на Twitch во Велика Британија, бидејќи има за цел да им даде на навивачите можност да комуницираат едни со други додека се играат натпреварите“.

Тоа би можело да има значителни придобивки за огласувачите, па дури и може да го направи Twitch попопуларна страница меѓу спортските навивачи воопшто, наспроти забележаната публика на кросовер.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.