PayPal:Директна продажба на Bitcoin

Гигантот за плаќања преку Интернет, PayPal, е наменет да ја активира директната продажба на биткоин

На своите 325 милиони корисници. Според извештајот, три извори потврдија дека PayPal и нејзината придружна платформа Venmo ќе им овозможат на своите корисници директно да купуваат и продаваат Bitcoin и други водечки криптовалути.

Финтехничкиот гигант PayPal е наменет да ја прошири својата вклученост во крипто со отворање на директна продажба на Bitcoin.

Во моментот, PayPal нуди само порта за повлекување на средства од берзата, но ова е прв пат апликацијата за плаќања да понуди директна продажба на Bitcoin.

Никој од PayPal не сакаше да даде изјава за гласината, но изворот рече дека ќе биде испорачан – во наредните три месеци, PayPal веќе долго време имаше став за биткоин валутата, а основачкиот извршен директор Бил Харис вели „Bitcoin е измама“.

PayPal ги изненади сите со овој потег,посебно луѓето што се занимаваат со биткоин валути.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.