Google најде нов начин за безбедбост

Google најде нов начин за безбедбост на вашите лозинки

После неколку нарушувања на безбедност, Google одлучи да преземе чекор за лозинките. Така што Google го ажурира Google Password Check. Што значи тоа? Покрај високите безбедносни лозинки што ги нуди Google како предлог, спречено е да ги користите вашите зачувани лозинки на друга сметка.

Google го ажурира Google Password Check

Доколку не знаете, услугата на Google за контрола на лозинка е услуга која ги контролира вашите лозники на други платформи и ве потсетува доколку е потребно да ги смените.

Покрај тоа, некои лица користат една лозинка за сите платформи. Така што лица со лоша намера, веднаш по наоѓање на едната лозинка можат лесно да дојдат до нивните податоци од другите платформи.

Според некои истражувања 52% од луѓето користат една лозинка за повеќе платформи. Тоа е една од причините за безбедносните проблеми.

Дури и ако користите алатка како управник на лозинки за да ги пратите вашите податоци за најава, сепак многу луѓе користат една иста лозинка за повеќе платформи. Па дури и според резултатите од истражувањето, 13% од овие корисници користат иста лозинка за сите платформи, а тоа значи дека доколку некој ви ја дознае едната лозинка значи дека ви ги знае сите лозинки.

Всушност, со овој чекор Google сака да го спречи користењето на една лозинка за повеќе платформи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.