Апликацијата YouTube Go со над 500 милиони превземања

Апликацијата YouTube Go со над 500 милиони превземања

Апликацијатта YouTubeGo, на Google Play Store е преземено повеќе од 500 милиони пати. Но други Go апликации малку потешко ја следат истата.

Најголемата платформа за споделување видеа YouTube, во изминатите години се придоби на една апликација. БЛагодарение на оваа апликација, корисниците можат да преземат видео од YouTube додека имаат интернет, потоа истото да го гледаат без никаква потреба од интернет.

Но тоа не беше единствена функција на апликацијата.  YouTubeGo беше идеална апликаицја за телефони со низок капацитет. Апликацијата доаѓаше инсталирана на телефоните врз основа на Android Go.

Повеќе од 500 милиони преземања

Апликацијата YouTubeGо која се наоѓа во повеќето телефони, денес на Google Play Store направи еден добар чекор. YouTubeGо на Google Play Store има повеќе од 500 милиони преземања.

Доколку ги земеме предвид предностите кои ги нуди апликацијата, лесно можеме да ја најдеме причината на овој успех. Но сепак другите Gо апликации на Google за мошне понеуспешни од YouTubeGо. 

Апликацијата Google Maps Go која е објавена за телефони со помал капацитет, на Play Store има 100 милиони преземања. Од друга страна, Google Assistant Go постигна само 50 милиони преземања.

Апликацијата Google Classroom која е една од користените апликации за онлајн часови, има повеќе од 100 милиони преземања. Повеќето од овие апликации не доаѓаат инсталирани на телефонот. Тоа значи дека апликацијата е преземена од 100 милиони лица.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *