Windows File Recovery

Microsoft додава своја Windows File Recovery алатка

Знаеме дека сте запознаени со тоа ужасно чувство кога набрзина ќе избришете нешто, па ја празните корпата во Windows, и потоа си го правите животот пекол,токму тоа ќе се смени, за да не се вознемирувате повеќе, а знаеме дека се нервирате.

Microsoft додава своја Windows File Recovery алатка (командна линија), која ќе им овозможи на документите и датотеките од корпата за рециклирање да бидат магично вратени во неа.

Ќе биде поддржана и враќање на избришаните датотеки од хард дискот, USB меморијата и SD-картичките, како што се MP3 музика, MP4 видеа, PDF документи, JPEG слики и слики од други екстензии, како и типични Word, Excel, PowerPoint и други документи на Microsoft.

Засега, алатката е дизајнирана да поврати избришани датотеки од NTFS системот, дури и оштетени дискови (corrupted), како и форматирани дискови.

Сепак, Windows File Recovery наскоро ќе поддржува и FAT, exFAT и ReFS системи.

Microsoft веќе овозможи да ја тестира оваа опција во рана фаза преку Windows 10, но мора да биде овозможена исклучиво преку опцијата File History, објаснува The Verge.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *