Instagram сега ви дозволува да истакнете 3 коментари на вашите објави – еве како

Instagram сега ви дозволува да истакнете 3 коментари на вашите објави – еве како

Инстаграм денес откри дека се протега можноста за пин коментари до сите корисници ширум светот. Тоа значи дека можете да извадите најмногу три коментари што најмногу сакате да ги потенцирате од делот за коментари и да ги иглате нагоре. Ова ќе ви помогне да заштедите смешни, позитивни или важни коментари на врвот на објавата. Еве како изгледа.

Today we’re rolling out pinned comments everywhere.That means you can a pin a few comments to the top of your feed post and better manage the conversation

што би значело Денес исфрламе закачени коментари насекаде можете да поставите неколку коментари на врвот на објавата и да управувате подобро со разговорот.

Намерата е да ја истакнеме позитивноста во делот за коментари, барем според Инстаграм. Лично, би ги избрал најсмешните коментари за пинирање, да бидат проклети позитивни вибрации, но не сум баш главен влијателен. Имајте на ум дека делот за коментари е сортиран по алгоритам, што значи дека некои коментари може да се изгубат во смената.Без оглед, еве како можете да ги истакнете коментарите по ваш избор.Кога сте на некоја од вашите IG постови, пронајдете го коментарот што ви се допаѓа, и повлечете лево на тоа. Треба да видите четири опции се појавуваат на страна. Тие се, одлево надесно: пин, одговор, известување и ѓубре. Последните три се прилично очигледни. Тоа е опцијата за пин, што сакате како пин на картон, што сакате.


Може да искачите до три коментари. 
Откако ќе ги лоцирате сите, ќе биде на врвот на делот за коментари, што значи дека тие се надеваат дека ќе влијаат на разговорот или ќе обезбедат контекст на сликата. 
Лицето чиј коментар го закачивте ќе добие известување со кое ќе им каже дека сте го направиле тоа.Така ги зачувувате омилените коментари на секој пост на Инстаграм. 
Уште еден чекор е да ги проучите коментарите на Инстаграм по ваш вкус. 
Со среќа!

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *