Sapphire го претставува Radeon RX 5600 XT

Radeon RX 5600 XT пократка и помала верзија

Sapphire претстави помала верзија на својот Radeon RX 5600 XT Pulse наречен RX 5600 XT Pulse BE. Графичката картичка Pulse BE има помал фактор на форма и брзина на графичкиот процесор за графичка контрола до 1,620 MHz додека се лади само од два фанови.

Графичката картичка Sapphire RX 5600 XT Pulse BE е помала и пократка варијанта на графичката картичка Pulse Sapphire RX 5600 XT

Графичката картичка RX 5600 XT Pulse BE користи 14 Gbps GDDR6 меморија што овозможува оваа картичка да понуди поголем опсег од 12 модели на Gbps кои исто така беа ажурирани.

Оваа картичка ја користи екстремната архитектура RDNA на AMD, што овозможува оваа картичка да има зголемена брзина на часовникот до 1.620 MHz и има вкупно 2.304 процесори на проток.

Оваа картичка има поддршка за технологијата CoolTech на Sapphire и овој софтвер им овозможува на корисниците да ги прилагодат кривите на вентилаторот за да ја одржат вашата графичка картичка ладна.

Sapphire допрва треба да објави какви било цени за оваа навидум пооптимизирана варијанта.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *