AMD Zen 3 ќе биде објавен подоцна оваа година

AMD: Zen 3 според планот ќе биде објавен подоцна оваа година

AMD истакна дека минатата година, на 7. јули, компанијата ги објавила 7nm CPU и GPU производи, а тоа на истиот ден се проширува и оваа година, преку новите процесори од Ryzen 3000XT серијата.

Во видео порака објавена на нејзиниот Twitter профил, извршната директорка на AMD, Лиза СУ потврди дека Zen 3 архитектурата на компанијата од следната генерација, пристигнува подоцна во текот на оваа година.

Според нејзините зборови, Zen 3 изгледа добро во лабораторија, на пат е да биде објавен подоцна во текот на годината и со нетрпение очекува да сподели повеќе информации со јавноста.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *