Fujifilm ја претворите камерата во веб-камера на macOS

Корисниците на Mac веќе не треба да се чувствуваат изоставени

Неколку месеци назад, Фуџифилм го олесни претворањето на вашата X-серија без ретроспектива во камера во веб-камера – барем за корисниците на windows. Па, корисниците на Mac веќе не треба да се чувствуваат изоставени.Јапонскиот производител на фотоапарати го објави својот софтвер за веб-камера, X веб-камера, за macOS. Апликацијата практично ви дозволува да ја претворите камерата во веб-камера за да можете да изгледате прекрасно на оние конференциски повици што цицаат души со маркетинг тимот – не е потребен посебен хардвер, освен USB-кабел.Тоа, рече, има еден улов: се чини дека апликацијата не може да работи со Safari. Фуџифилм забележува X Веб-камера поддржува Google Meet, Team, Skype, Zoom, Messenger Rooms, LINE и OBS Studio, но само преку Chrome или Edition со седиште во Chromium на Microsoft. Ако не сте во брак со Сафари, треба да бидете добри.За жал, ажурирањето не носи поддршка за дополнителни модели. Сепак, ќе работи со сите камери поддржани во верзијата Виндоус. Еве го целосниот список:  GFX100, GFX 50S, GFX 50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 или X-T4.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *