Работата се менува – и тоа е добра работа

Работата се менува – и тоа е добра работа

Намалувањето на намалувањето на буџетот ќе ги присили компаниите да размислуваат за работа од дома.Членства во фитнес. Соби за медитација. Работа од дома Овие се неколку од технолошките компании на бакшиш кои обично се гушат пред сегашните и потенцијалните вработени. Во светот COVID-19, сепак, се намалуваат буџетите, луѓето се отпуштаат од работа и овие сјајни канцеларии не се достапни.Наместо тоа, еве неколку чекори што сметам дека раководството на компаниите треба да ги преземат за да се осигурат дека нивните вработени се згрижени на влијателен начин. 

Вратете се на основите

Сега, според некои упатстава за работа да се има посветен работен простор дома за далечинска работа е клучно за поставување на вработените за успех.Компаниите како „Твитер“ и „Шопифе“ веќе обезбедија стипендија или им ги исплатија вработените за опрема за домашни канцеларии, што како тренер за кариера Julули Кратц го опиша за CNBC, правејќи го тоа помага во градење лојалност на вработените.Како извршен директор, верувам дека и ова, така и на TravelBank спроведовме работа од политика за домашни трошоци каде на сите вработени им е дозволено да трошат до 150 американски долари секој месец. Доплатата може да се користи за поставување домашни канцеларии, или за оние што веќе имаат, тие можат да потрошат намирници, испораки на оброци, нивна сметка за Интернет или други трошоци опишани во рамките на оваа политика. Во првиот месец од оваа нова политика, вработените искористија 100% од своите средства што придонесе за среќа на вработените и дополнително овозможи ниво на транспарентност и благодарност во компанијата.  

Покрај тоа, скапите бакшиш што се пријатни за да имаат, но не се максимизираат треба да бидат преиспитани. На пример, членство во теретана на физички локации. Ова е совршено време да се вратиме назад и да понудиме пристап до апликации за дигитална фитнес. Апликацијата Peloton е многу популарна кај нашите вработени и има и други алтернативи Fitbod , кој користи алгоритам за обука за да се изгради персонализиран план за вежбање, или Aaptiv , кој овозможува неограничен пристап до илјадници вежби, кои можат да се користат на пробна основа.Користејќи го ова време за да ги испробаат поприфатливите алтернативи, компаниите можат да добијат подобар преглед на нивните трошоци и да ја анализираат употребата на бакшиш како овие и нивното влијание врз културата.  Перкс отсекогаш бил начин да се инвестира во задржување на вработените и среќа. Стотици илјади долари обично се трошат на вакви напори, но не секогаш успеваат. Бидејќи буџетите се затегнати и најмуваат замрзнување на повеќето компании, ова е исто така совршено време за лидерите со хумани ресурси и култура да ги истражат вработените за тоа што недостасува и како компанијата може да се подобри.  

Рамнотежата помеѓу работата и животот ќе стане уште поважна

Fortune 500 компании како „Гугл“ и „Фејсбук“ веќе изразија дека очекуваат да работат од дома во текот и на годината   и според неодамнешната анкети повеќе од 75%, од 25.000 учесници во САД, укажуваат дека тие „би сакале да продолжат да работат од далечина барем повремено, додека повеќе од половина би сакале ова да биде нивниот примарен начин на работа “. 

Значителен дел од малите до средните бизниси нема да можат да се трансформираат во целосно оддалечена операција, но ќе има поверна и отворена дискусија за тоа како билансот на работа-живот може да изгледа како да се оди напред. Некои компании, на пример, може да усвојат WFH понеделник и петок, додека други ги тестираат основните работни часови, како што се 9 до 15 часот, за да им дадат на вработените флексибилност што ја бараат. На TravelBank веќе направивме чекор напред со елиминирање на физичкиот канцелариски простор и им дозволуваме на нашите вработени да си ги однесат работните места и монитори. 

Друг начин компаниите да можат да инвестираат во рамнотежа помеѓу работниот и животот за своите вработени е со нудење на дигитални ресурси за ментално здравје.Нудењето апликации за медитација како Смирено како силно, го покажува вашиот тим што ви е грижа. Мал гест, како испраќање растение, исто така оди на долг пат. Според нашите сопствени податоци, стартапите користат услуги како Урбанстемс за да ги испраќаат суккулентите на своите вработени, кои се популарни на канцелариските места и можат позитивно да придонесат за работното опкружување на вработениот – од едноставно осветлување на нивните канцеларии во домашни услови и подобрување на нивниот фокус до подобрување на меморијата. Компаниите не брзаат назад во канцелариите за поставување во скоро време; простори за физички канцеларии, култура на компанијата и придобивки на лице место ќе изгледаат драстично различни а ,иднината на работата ќе биде целосно сменета.Компаниите се потпираа на канцелариските перформанси за да ги привлечат и задржат вработените среќни и продуктивни. Сега, со постојана промена на работата од дома, вработените ќе ги разгледуваат компаниите што го обезбедуваат тоа ниво на флексибилност. Според претходно забележаната студијата повеќе од 40% сметаат дека нивниот работодавец треба да обезбеди опција за далечинско работење при враќањето во нормалното работење и многу е веројатно дека значителен број на повеќе компании ќе скокаат на одборот. Со овие нови смени, очекувајте бум во оддалечени алатки за работа во инди и други кои се фокусираат на животот на вработените дома. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *