iFixit го раздвојува паметниот прстен Oura

Ура паметен прстен

Додека ние продолжуваме да работиме и живееме за време на пандемијата на коронавирус, се зголеми интересот за технологија што може да помогне во борбата против болеста, а еден од најасните примери за тоа е паметниот прстен на Оура.

 На почетокот на јуни, истражувачите откриле податоци кои покажуваат дека, како дел од протоколот за премер и известување за податоци, носителите на паметниот прстен.Повеќекратни тестови што вклучуваат здравствени работници кои користат уреди за носење се во тек со уште повеќе учесници, но откако НБА објасни дека ке ги користи уредите за време на рестартираната сезона во Орландо, таа стана највидливиот тест.

Додека луѓето се прашуваат дали прстенот може да живее до возбуда и дали е сигурен, како што рече Лајкер од Лос Анџелес, Кајл Кузма, „изгледа како уред за следење“ -луѓето на iFixit.Х-зраците извршени од Криејтив Електрон обезбедија не-деструктивен поглед внатре, додека во видеото се гледа дека притисокот,топлината и алкохолната бања сите влегле во раздвојување на различните делови на уредот. Нема многу изненадувања помешани со поклопните плочи и пластиката од медицинско одделение, но ако се надевавте дека ќе направите замена на батеријата,тогаш тоа е малку веројатно.

Eдинствениот уред што ќе се користи како доброволна опција да учествува во рестартирањето и да го покаже алармот за близина кој ги потсетува луѓето да се држат настрана од шест метри од едни со други.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *