ТИНДЕР ЗАПОЧНУВА СО ТЕСТИРАЊЕ НА ОПЦИЈАТА ЗА ВИДЕО ЧЕТ

Во време кога е неверојатно тешко да се види некој лично, а камоли да се излезе на романтична средба, Тиндер им нуди на своите корисници практично решение: видео-разговори еден-на-еден.

Компанијата објави дека започнала со тестирање на функцијата за разговор „Face to Face“ (за која прво се пишуваше во мај) во САД, Бразил, Јужна Кореја и неколку други земји. Тиндер вели дека околу половина од анкетираните корисници рекле дека имале видео разговори надвор од оваа услуга во изминатиот месец и дека 40% од помладите членови на генерацијата Z сакале видео чет, дури и откако ситуацијата ќе се врати во нормала и ќе имаат можност физички да излезат.Може да мислите на „Face to Face“ како уште еден слој на искуство на Тиндер. Кога се поклопувате со друго лице, мора да ја овозможите функцијата да има видео разговор.

Можете исто така да го исклучите во секое време, во случај да не сакате да разговарате со потенцијален партнер за состанок. И двете страни мора да се согласат со основните правила на Тиндер, кои всушност повикуваат на разговори без голотија, вознемирување и насилство, пренесува TechCrunch.Вистинското прашање ќе биде како Тиндер ќе спречи какво било вознемирување пред време. Вие ќе можете да понудите повратни информации за видео разговорите по завршувањето, како и да ги најавувате корисниците како вообичаено. Сепак, компанијата не кажува дали ќе стори нешто за да ги заштити корисниците за време на реалните разговори. Ваквиот пристап може да биде загрижувачки за некои корисници, особено откако ProPublica напиша за лошата политика на Тиндер (и матичната компанија Match Group) против сексуалните престапници. И на крај, зависи од вас да го напуштите повикот ако одлучите да го прекинете разговорот.

Јасно е дека Тиндер сè уште има многу да научи за тоа како корисниците ќе ја усвојат опцијата „Лице в лице“. Ова објаснува зошто оттаму се толку внимателни во објавувањето на оваа карактеристика. Во САД, достапна е само во Џорџија, Вирџинија, Илиноис и Колорадо.„Лице в лице“ може да се етаблира како суштинска нова карактеристика на Тиндер. На крајот на краиштата, навистина не можете да знаете многу за потенцијална романтична двојка само од текстуални пораки и фотографии. Еден-на-еден видео-разговор е поприроден начин да видите дали навистина сте компатибилни со некого. Но, останува да се види дали Тиндер може успешно да ги заштити своите корисници. Како што научивме на Интернет, слободната комуникација неизбежно води кон отворање начини за злоупотреба.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *