Snapchat ја тестира навигацијата во форма на TikTok за истражување на јавни содржини

Snapchat би можеле да се насочат кон подиректно предизвикување на TikTok. Компанијата потврди дека тестира ново искуство што им овозможува на корисниците да се движат низ јавните содржини на Snapchat со вертикално движење за движење – гест што го популаризира Tiko Tok каде што им овозможува на корисниците да напредуваат помеѓу видеата. Snapchat вели дека карактеристиката е еден од неговите експерименти во истражување на различни, потопувачки визуелни формати за содржина во заедницата.Тестот е фокусиран на содржината што е објавена јавно до Snapchat Discover, а не за приватните приказни на вашите пријатели. Но, бидејќи Приказните можат да имаат повеќе делови, корисниците сепак ќе допрете за да напредуваат низ Приказната, како порано. Но, во новиот експеримент, хоризонтално движење на движење – или лево или десно – ќе го напушти искуството, наместо да ве преместува меѓу Приказните, како порано.Snapchat одби да понуди специфични детали за тестот, надвор од разјаснување за тоа во раните фази и може да се гледа само со многу мал процент од својата корисничка база.

Времето на тестот наSnapchat е интересно, се разбира.

Во услови на закана од отстранување на TikTok, ривалските социјални апликации се искачија на графиконите на продавниците за апликации, вклучувајќи ги Бајт, Лин, Трилер и Дубсмаш. Инстаграм, во меѓувреме, ја проширува својата функција „Рик“ во форма на „TikTok“ на нови пазари.Значи, не е изненадување што Snapchat би сакал да го стори истото и меѓу сопствената база на корисници.Тестот исто така покажува колку влијателниот TikTok стана во смисла на диктирање на искуството за корисници на социјална апликација. Онаму каде што Snapchat некогаш го имаше својот концепт за раскази на приказни украдени од скоро секоја друга социјална апликација, вклучувајќи го и најзначајното Instagram, сега е вертикалното дополнување на TikTok што секој го копира.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.