Facebook ќе започне официјално co лиценцирани музички видеа во САД следниот месец

Фејсбук се подготвува да објави официјално лиценцирани музички видеа на својата социјална мрежа во САД следниот месец, во директен предизвик на yotube. Во материјалите разгледани Фејсбук ги извести сопствениците на страници поврзани со уметници, кои ќе треба да се префрлат на нова поставка за да ги додадат своите музички видеа на нивната страница пред крајниот рок од 1 август, во кој момент Facebook автоматски ќе креира страница од нивните видеа ако не се преземени никакви активности.

Уметниците не ќе мора рачно да ги поставуваат своите видеа, па дури и да обезбедуваат линкови, им порача Фејсбук на администраторите на страницата. Наместо тоа, со овозможување на новата поставка, уметниците му даваат на Фејсбук дозвола да додаваат музички спотови на нивната страница, каде што ќе можат да ги откријат фановите од табулаторот Видеа на страната. Оваа библиотека ќе вклучува и официјални видеа на уметникот и оние во кои се прикажани, објасни Фејсбук во своите маркетинг-материјали.

Откако ќе бидат овозможени, уметниците можат да ги уредуваат или отстранат своите видеа од оваа дестинација во кое било време.Иако уметниците се охрабрени да ја овозможат оваа функција до 1 август, доколку изберат да не го пропуштат или не го пропуштат крајниот рок, Фејсбук ќе создаде посебна официјална страница за музика во нивно име со наслов „Службена музика.Оваа страница ќе биде креирана и контролирана од Фејсбук и ќе биде достапна од обожавателите преку табулаторот Фејсбук Види и нова дестинација за музичко видео на платформата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *