Mmhmm ќе се обиде да ги направи Zoom и PowerPoint подобри

Mmhmm е нова технологија на која работи компанија основана од поранешниот директор на Evernote.

Станува збор за апликација- виртуелна камера која може да се интегрира со речиси сите постоечки сервиси за стрим, од Zoom до YouTube и Google Meet. Она што го овозможува апликацијата е едноставна интеграција на презентации во видеата.

Со Mmhmm корисникот може во видеата да додаде различни табли и прозорци со дополнителна содржина, своевидни видео презентации.

Наместо како досега презентациите да се посебен екран, па учесниците во конференцијата можат да се фокусираат на целиот екран, а не само на говорникот или на презентацијата. Апликацијата дозволува и намалување и додавање на транспарентност со што ќе се овозможи полесно следење на содржината.

Апликацијата е достапна за корисниците на macOS, а најавена е и Windows верзија. Засега софтверот е во бета фаза и има листа на чекање.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.