WhatsApp погодена од кратки прекини

Апликација за мобилни пораки во сопственост на Фејсбук WhatsApp додава крај за да се заврши шифрирањето

 WhatsApp кратко време беше во вторникот, при што корисниците не беа во можност да испраќаат или примаат пораки на апликацијата за криптирана порака „крај до крај“ во сопственост на „Фејсбук“.

Погодените корисници можеби виделе дека WhatsApp се „поврзува“ со услугата при обидот да испрати порака. Исходот започна околу 16 часот на ЕТ, но се чини дека повторно работи до 04:30 часот ЕТ.

Не знаеме многу повеќе во оваа фаза. Портпарол на Facebook не веднаш ги коментираше испадите. Updateе се ажурираме кога ќе знаеме повеќе.

WhatsApp ја погоди ознаката за корисници од 2 милијарди предходно оваа година.Фејсбук го купи WhatsApp за 19 милијарди долари во 2014 година во она што стана една од најголемите набавки на гигантот за социјални медиуми.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *