Исклучително моќен дрон за филмаџиите

Ултра – исклучително моќен дрон за филмаџии, може да носи камери со тежина до 60 кг

Flying Pictures разви нов дрон за филмаџиите – Ултра. Станува збор за дрон, кој според производителот ги надминува технолошките ограничувања на традиционалната беспилотна технологија и кој е во состојба да носи дури и најтешки парчиња аудио и видео опрема достапна денес. Ултра е резултат на долгогодишно искуство во дизајнирање, градење и летање на неколку видови беспилотни летала во сложени и предизвикувачки ситуации и околини низ целиот свет.На пример, додека Хрватски пост се пофали на почетокот на годината за тестирање на автономен беспилотно летало што може да носи товар со тежина до 200 грама, Ултра лесно пренесува носивост до 60 килограми. Flying Pictures Ultra е првиот и единствен дрон на светот што го користел носачот Вага L7.

Ултра може да биде опремено со најразлична опрема за филмови, како што се трокреветни леќи на Alexa Mini Multi-Array, леќи Zeiss CP3 и систем за контрола на RTMotion (вкупна тежина на опрема околу 50 килограми) или филмска камера Arri 435 опремена со списание 400ft и Cooke 35-140 мм анаморфно зумирање чија конфигурација тежи околу 55 килограми.

Ултра е најмоќниот филмски дрон на светот со максимална полетување маса од 110 килограми и максимална брзина на летот од 105 км на час. Производителот е свесен дека моќта на дронот само не е доволна за производот да биде успешен, така што тие работеа и на безбедност, што е потврдено со дозвола од АЦВ на Велика Британија, која овозможува употреба на беспилотни летала во густо населени места.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.