Cannon воведува две нови напредни фотоапарати без целосна рамка

Канон ги воведува EOS R5 и EOS R6

Две нови напредни фотоапарати без огледала со целосна рамка, понудени од револуционерниот систем EOS R, засновани врз иднината на Руската Федерација. EOS R5, како вистински уред за професионално ниво, нуди 45 мегапикселни фотографии направени до 20 фрејмови / с 1 и е прва камера без огледала со целосна рамка која може внатрешно да снима 8K RAW слики на до 29,97 рамки / 4K до 120p. EOS R6 е совршен за ентузијасти и професионалци кои се префрлаат во технологија без огледала и бараат подобри карактеристики, преземајќи 20,1 мегапикселна фотографија на 20 фрејмови / с 1, зачудувачки видеа од 4K до 60p и Full HD до 120p. Ништо не може да мери до брзината и резолуцијата на EOS R5 и EOS R6.

Канон EOS R5 и EOS R6

Корисниците можат да бидат сигурни дека ќе снимаат акциони сцени на фотографии и видеа, особено со квалитет и на која било локација без вознемирувачки теми. Механичкиот и електронскиот бленда со првата завеса, исто така, нуди континуирано фотографирање со голема брзина до 12 рамки / с 1 .За прв пат во серијата EOS, моделите EOS R5 и EOS R6 нудат стабилизација на сликата во куќиште со пет оски (IBIS) што ќе им користи на сопствениците на сите типови леќи. Ова решение е дизајнирано да работи во комбинација со IS системот на RF леќи.

Канон EOS R5 и EOS R6 со нови леќи и конвертори

Овозможува подолго и непречено снимање со EOS R5 и EOS R6, што е одлично за свадби и снимање на природа и вести. Новиот држач за батерии им овозможува на корисниците да ги напојуваат куќиштата со две батерии (LP-E6 / N / NH). Држачот има и двојни контроли за полесно вертикално снимање.Wi-Fi предавател кој изгледа како држач за батерии и 2 × 2 антени МИМО за побрз пренос на подолг опсег, компатибилен со моделот EOS R5. WFT-R10 исто така нуди напредна обработка на мрежата, овозможувајќи SFTP преку Wi-Fi и опфаќа брзина од еден гигабајт.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *