Galaxy Book S на Samsung е првиот лаптоп со новиот хибриден процесор

Првиот лаптоп на Лејкфилд сега е достапен за купување

Samsung објави дека најновиот нејзин Galaxy Book S сега е достапен за купување. Тоа е првиот уред што ги нуди новите „основни процесори со Intel Hybrid Technology“ на Интел. Претходните модели на Galaxy Book S работеа на платформата Snapdragon на Qualcomm.Новите Intel процесори (наведени како „Lakefield“ ) се дизајнирани за напојување на уреди со ултра-лесна страна; исто така очекуваме да ги видиме во пакетот Lenovo ThinkPad X1 и Surface Neo со двојни екран. Тие во суштина се одговор на Интел на АРМ.Начинот на кој функционираат овие работи е дека Интел комбинира едно моќно јадро со четири јадра со пониска моќност (за вкупно пет јадра и пет навои) на еден умре. Ова им овозможува на помалите уреди да понудат структура способна за повеќе редови без да бараат голема количина на енергија или да го намалат работниот век на батеријата.Интел дебитираше со два чипови 7W Lakefield за да ги започне: Core i5-L16G7 и Core i3-L13G4. И двата чипови ја делат архитектурата со генерацијата Ice Lake и вклучуваат интегрирана графика и поддршка за Wi-Fi во Gen 11, и Galaxy Book S доаѓа со i5.Galaxy Book S е наменета да се користи во движење. Тоа е нешто повеќе од два килограми и 0,7 инчи во најгустата точка. Има специфичен режим на отворено што го зајакнува екранот до 600 јалови осветленост. Самсунг тврди дека батеријата од 42Wh ќе испорача сок од „долготраен“. Американскиот модел е само Wi-Fi, но LTE ќе биде достапен и на други пазари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *