Младиот иноватор направи роботски фризер и храбро го проба на себе

Младиот иноватор направи роботски фризер и храбро го проба на себе

Шејн Витон, инженер и youtuber, дизајнираше роботски фризер и ја остави својата фризура на роботски раце.

Фризерските салони се затворени низ целиот свет за време на пандемијата, па многу луѓе имаат импровизирани домашни фризури или воопшто немаат фризури. Така Шејн Вајтон , млад инженер и јутубер,познат по неговиот канал “Stuff Made Here” , создаде комплексен роботски „фризер“.Овој робот користи само ножици, без тримерки, што го отежнува процесот на подстрижување.

 Исто така, пред самата фризура, неопходно е да се одделат деловите на косата на делови, како што е фризер за чешлање на косата и да се помине низ прстите пред сечење. тој прво го обучил роботот да користи две чешли за поделување на косата на делови, за што направил посебен механизам.

 Како и да е, она што е практично за човекот не е секогаш „вешто“ да изведува робот, така што таков систем за фризури би барал надземни камери и напредни алгоритми за откривање предмети што ќе овозможат да се раздели косата, создавајќи компликација за младиот иноватор. Целиот процес на развивање на роботот го снима фотоапаратот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.