WatchOS 7: Наскоро,вашиот Apple Watch ќе знае колку ви одговара навистина

WatchOS 7: Наскоро,вашиот Apple Watch ќе знае колку ви одговара навистина

WatchOS 7, што треба да пристигне оваа есен, носи нови метрика што можат да откриваат многу за вашето целокупно здравје и можат да ги следат нивоата на фитнес како што стареете

„ Епл часовник“ може да може да предвиди колку сте здрави или нездрави и да ве контролираат додека стареете.WatchOS 7следната верзија на запалив софтвер на Apple што треба да пристигне во есен, ќе донесе нов сет на метрика за мобилност на Watch.

 Тие би можеле да обезбедат слика од физичката и кардиоваскуларната кондиција на една личност, а со помош на лекар да детектираат посериозни здравствени состојби.Подвижноста, или функционалниот капацитет како што е познат во медицинскиот свет, е еден од најдобрите показатели за целокупното здравје и долговечност.

 Подвижноста се намалува како што старееме, но може да влијае и од други фактори, како што се болест или повреда. „Зачувувањето или подобрувањето на функционалниот капацитет е една од најважните работи што ги правиме како лекари“, вели д-р Науман Муштах, интервентен кардиолог во Северозападна медицинска група. Постојат многу начини да се подобрат мерките за мобилност, некои едноставни како зголемените нивоа на активност, додека други може да вклучуваат посложени медицински процедури.

Apple Watch ќе користи сензори за движење како што се акцелерометарот и жироскопот, заедно со напредните алгоритми, за да обезбедат серија точки на податоци поврзани со подвижноста.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *