Барате текстови за песна? Искористете ја предноста на Шазам најдобриот музички препознавач

Барате текстови за песна? Искористете ја предноста на Шазам најдобриот музички препознавач

Веројатно веќе знаете дека со Шазам, по неколку секунди слушање музика што доаѓа од звучниците, добивате информации за уметникот и името на песната, но тоа не е сè што Шазам може да го направи.

Можеби сте слушнале песна што ви се допаѓа на радио, на телевизија, во реклама или во филм и не знаете кој ја изведува или како е името на песната.

Порано тоа значи да ги прашувате пријателите дали знаеле за која песна станува збор,подоцна ја гуглале но денес не е полесно да се добие одговор со апликацијата Shazam.Апликација ја презеде Apple пред околу две години и беше дозволено да се користи без реклами, во верзија за iOS и Android уреди.Работниот принцип е многу едноставен го стартувате Шазам,притиснете на средина на екранот, Шазам ќе ја слуша песната неколку моменти и ќе го прикаже резултатот од идентификација-уметникот името на песната и сликата.

 Исто така ви нуди да ја отворите таа песна во Apple Music или Google Play Music.Покрај добро познатите можности за препознавање песна Шазам ќе понуди и стихови на препознаена песна – корисно ако сакате да ги знаете зборовите на песната пејте заедно со песната.Во Shazam, вие всушност можете рачно да пребарувате песна така што може да се користи и како апликација за пребарување текстови.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *