Facebook ќе проучи неговите алгоритми

Facebook ќе проучи неговите алгоритми

Новите акционерски тимови ќе ги испитаат напорите на компанијата за интелигенција

Фејсбук формира нови внатрешни тимови посветени на проучување на нејзината главна социјална мрежа и Инстаграм за расна пристрасност, особено за тоа дали неговите алгоритми обучени со употреба на вештачка интелигенција негативно влијаат на Црната,Шпанската и другите недоволно застапени групи.Тимот ќе има задача да обезбеди правичен развој на производи се присутни во сè што правиме изјави портпаролот на Фејсбук.

Се формира сличен тим за проучување на главната апликација и веб-страница на Фејсбук означува заминување за компанијата  што историски се спротивстави на напорите во компанијата за проучување на ефектите од расна пристрасност. Веста за новите тимови за истражување на Фејсбук за прв пат беше соопштена во вторникот од „Волстрит журнал“.Движењето на расната правда е момент на вистинско значење за нашата компанија.

 Секоја пристрасност во нашите системи и политики е спротивно на обезбедување платформа за сите да се изразат рече Вишал Шах потпретседател на производот за Инстаграм додека ние секогаш работиме на создавање поправично искуство ние подготвуваме дополнителни напори да го продолжиме овој напредок од формирање на Индија.

Минатиот месец, извршниот директор на Инстаграм, Адам Мосери, вети дека ќе реновира како компанијата се обидува да ги реши проблемите со кои се соочуваат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.