LinkedIn ќе скрати скоро 1.000 вработени

LinkedIn ќе скрати скоро 1.000 вработени

Ова е еднакво на 6% од работната сила на компанијата на глобално ниво

Социјалната мрежа LinkedIn објави дека ќе скрати околу 960 работни места, или 6% од нејзината глобална работна сила.Причината е што пандемијата на коронавирус и натаму има силно влијание врз побарувачката за производите на компанијата за привлекување и регрутирање нови вработени, пренесува Ројтерс.

LinkedIn со седиште во Калифорнија им помага на работодавците да проценат дали различни кандидати се погодни за одредена позиција, а вработените ја користат платформата за да најдат нова работа.Вишоците ќе влијаат на глобалните тимови за продажба и ангажирање.

 Објавувајќи ја веста во изјавата објавена на веб-страницата на LinkedIn, извршниот директор Рајан Рослански рече дека компанијата ќе обезбеди најмалку 10 недели обештетување и здравствено осигурување за една година за вработените во САД.

 Покрај тоа, тој ќе ангажира некои од отпуштените позиции на новоотворените позиции. Блокадите за контрола на коронавирусот ги погодија бизнисите ширум светот, 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *